Havregryns pandekager (American)

Laktosefri is – vanilje + blåbær + saltkaramel + chokopan

Hi you.

Jeg har “lige” haft fødselsdag og skal holde en samlet fødselsdag med min mor og min søster, og der skal selvfølgelig være lidt dessert dertil, min mor er kæmpe guf-skum fan, så derfor valgte vi at det skulle være is, men vi er alle sammen allergiske overfor et eller andet så derfor valgte jeg at jeg ville begive mig ud i at lave det selv.

 

Grundopskrift på laktosefri mælkeis:

Ingredienser:

  • 7,5 dl laktosefri sødmælk
  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • Vaniljepaste (dr. Oetker eller tørsleff) (kan undlades hvis det skal være en anden slags is)

Fremgangsmåde:

  • Bring mælken i kog med vaniljepasten
  • Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og luftigt
  • Køl mælken lidt ned, og hæld den stille og roligt ned i æggesnapsen mens du rører rundt
  • Derefter pisker du på medium hastighed i ca. 3min. Og hælder den derefter på en ismaskine
  • Når isen har kørt på ismaskinen og er blevet til en let frossen masse, kan du derefter tilsætte ”smagen”

 

Blåbær is

Ingredienser:

  • 1 gang grundopskrift
  • 250g blåbær (jeg brugte de frosne fra Rema 1000)
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Vand
  • 1 spsk. Maizena
  • 2 tsk. Citron (das auto zitrone)

Fremgangsmåde:

  • Kog blåbær, vand og sukker
  • Blend det hele i en blender
  • Si derefter massen og hæld det op i gryden igen
  • Tilsæt maizena og kog massen op, det er her det kan være ”nødvendigt” at tilsætte citron hvis den er blevet for sød
  • Så skal den bare køle lidt i køleskabet
  • Og så i den halv frosne ismasse

 

Salt karamel is

Ingredienser:

  • 1 gang grundopskrift
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Flage salt

Fremgangsmåde:

  • Kog dåsen i ca. 3timer, uden at det buldrer koger.
  • Put det i et glas og bland lidt salt i
  • Derefter blander du det i den halv frosne ismasse, så det danner et mønster

 

Chokopan is

Ingredienser:

  • 1 gang grundopskrift
  • 150g marcipan
  • 150g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  • Hak chokolade og marcipan
  • Bland det i den let frosne ismasse

Server det hele sammen med vafler og guf. De kan også sagtens spises med mine pandekager. 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregryns pandekager (American)