Koldhævede boller Aka. Studiegruppeboller
Rierolle
20 stk.
Ingredienser:
- 15g gær
- 7dl koldt vand (ikke iskoldt)
- 8g salt
- 100g havregryn
- 750-800g hvedemel (brugte Rema 1000’s eget hvedemel)
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt havregryn, salt og mel
- Rør dejen sammen enten på en røremaskine med dejkrog eller som jeg gjorde med en træske (dejen skal være meget klistret, så ikke prøv at røre det sammen med hænderne)
- Sæt den overdækkede skål i køleskabet til næste dag (dejen kan stå i køleskabet op til 5dage)
- Om morgenen varmer du ovnen op til 240 grader varmluft hvis ikke den kan blive så varm så bare så højt som muligt.
- Form bollerne ved at dyppe to spiseskeer i koldt vand og ”scoope” en bolle ud at dejen, man må ikke ”pille” særlig meget ved dejen, for ellers mister den sin luft.
- Bag bollerne i 5 min. Ved de 240grader og skru derefter ned til 210 og bag i 15-20minutter.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle lidt inden de spises. (eller puttes i pose og medbringes til studiegruppe arbejde)
Bollerne er også gode dagen efter, og kan også sagtens fryses og varmes ca. 15min. I ovnen. Bliver de for sprøde kan de skylles under hanen inden de puttes i ovnen.
Ingen kommentarer endnu