Laktosefri is - vanilje + blåbær + saltkaramel + chokopan

Koldhævede boller Aka. Studiegruppeboller

20 stk.

Ingredienser:

  • 15g gær
  • 7dl koldt vand (ikke iskoldt)
  • 8g salt
  • 100g havregryn
  • 750-800g hvedemel (brugte Rema 1000’s eget hvedemel)

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt havregryn, salt og mel
  • Rør dejen sammen enten på en røremaskine med dejkrog eller som jeg gjorde med en træske (dejen skal være meget klistret, så ikke prøv at røre det sammen med hænderne)
  • Sæt den overdækkede skål i køleskabet til næste dag (dejen kan stå i køleskabet op til 5dage)
  • Om morgenen varmer du ovnen op til 240 grader varmluft hvis ikke den kan blive så varm så bare så højt som muligt.
  • Form bollerne ved at dyppe to spiseskeer i koldt vand og ”scoope” en bolle ud at dejen, man må ikke ”pille” særlig meget ved dejen, for ellers mister den sin luft.
  • Bag bollerne i 5 min. Ved de 240grader og skru derefter ned til 210 og bag i 15-20minutter.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle lidt inden de spises. (eller puttes i pose og medbringes til studiegruppe arbejde)

Bollerne er også gode dagen efter, og kan også sagtens fryses og varmes ca. 15min. I ovnen. Bliver de for sprøde kan de skylles under hanen inden de puttes i ovnen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laktosefri is - vanilje + blåbær + saltkaramel + chokopan